Friday, September 21, 2012

دلایل و تبعات و کیفیت مانور ناگهانی ارتش اسرائیل


در پی انجام و پایان یک مانور نظامی یک روزه توسط ارتش اسرائیل، مقامات ارتشی اسرائیل گفتند: از پیامد رزمآیش روز گذشته بسیار خرسند هستند و معلوم شد که آمادگی ارتش برای رویارویی با هر گونه تعرض نظامی در سطح خوبی قرار دارد.
به گزارش رادیو اسرائیل، در جریان رزمآیش، نیروهای شرکت کننده از شلیک توپخانه خودداری ورزیدند تا به زندگی و کار عادی کشاورزان و همچنین هزاران نفر گردشگرانی که به مناسبت اعیاد اسرائیل در آن ناحیه گردش می کنند اختلالی وارد نیآید.
هفته پیش نیز ارتش اسرائیل یک رزمآیش ناگهانی دیگر در نزدیکی مرز لبنان انجام داد که نیروهای توپخانه و زرهی و همچنین واحدهای بیشتری در آن شرکت داشتند.
آگاهان نظامی گفتند: با آن که بسیاری از سربازان ذخیره در حال گذراندن دوران تعطیلات عید نوروز یهودیان بودند، در ظرف چند ساعت توانستند خود را به پایگاه نظامی خویش معرفی کنند و به جبهه رزمآیش فرستاده شوند.
به گزارش منابع خبری، اسرائیل خود را برای رویارویی با هرگونه رویدادی که ممکن است در سوریه اتفاق افتد آماده می سازد.
به گزارش رادیو اسرائیل، یکی از احتمالات، حمله گروه های افراط گرای اسلامی از داخل سوریه به سوی بلندی های گولان در صورت فرو افتادن حکومت پرزیدنت بشار اسد است. نگرانی دیگر آن است که جنگ افزارهای شیمیایی ارتش سوریه به دست گروه های افراط گرای اسلامی بیافتد و یا به حزب الله لبنان انتقال یاید.
به گفته کارشناسان، احتمال درگیری نظامی با حکومت ایران نیز یکی از علل برگزاری این رزمآیش یک روزه بود. حکومت ایران بارها تهدید کرده که اگر اسرائیل تأسیسات هسته های رژیم ایران را مورد حمله قرار دهد، ارتش سوریه به نیابت از حکومت ایران وارد صحنه خواهد شد. حزب الله لبنان نیز خود را برای احتمال دخالت به سود رژیم ایران آماده می سازد.
هواپیماهای نیروی هوایی اسرائیل شامگاه چهارشنبه یک هدف تروریستی در جنوب نوار غزه را مورد حمله قرار دادند و آن را منهدم کردند.
به گزارش رادیو اسرائیل، آگاهان گفتند: هدف از این حمله غافلگیر کننده، منهدم کردن مکانی بود که در آنجا یک توطئه تروریستی بزرگ علیه شهروندان اسرائیلی در دست تکوین بود. منابع خبری فلسطینی گفتند: در جریان این حمله دو تن از تروریست ها کشته شدند.
منابع خبری اسرائیلی گفتند: حکومت حماس در غزه از این توطئه تروریستی آگاهی داشت ولی برای جلوگیری از آن به هیچ اقدامی دست نزد.
بر اساس این گزارش، گروهی با نام "مدافعان الاقصی" مسئولیت این توطئه را به عهده گرفت. این گروه یکی از شبکه های تحت حمایت حماس است که سرکردگی آن را وزیر داخله حماس به نام فتحی حمد بر عهده دارد. این گروه تا کنون چند بار در شلیک موشک از نوار غزه به خاک اسرائیل شرکت داشته است.
سخنگوی ارتش اسرائیل در واکنش به این حمله گفت: ارتش اسرائیل به هیچ وجه قصد ندارد موجب بحرانی شدن اوضاع گردد و حمله ای که انجام شد نقطه ای بود و هدفش خنثی کردن یک توطئه تروریستی پیش از انجام آن بود.
این گزارش می افزاید: دو تن تروریست هایی که در حمله اسرائیل کشته شدند افراد شناخته شده ای بودند که در گذشته نیز در چندین عمل تعرضی مسلحانه علیه اسرائیل شرکت داشتند.
آگاهان اسرائیلی می گویند: مقامات حکومت حماس در غزه این دوتن و شیوه فعالیت آن ها را به خوبی می شناختند و اگر خواهان آرامش بودند، می بایست از ادامه توطئه آن ها جلوگیری می کردند.
پیش از ظهر روز پنجشنبه نیز، دو ستیزجوی فلسطینی در شمال نوار غزه دو خمپاره به سوی یک واحد گشتی ارتش اسرائیل در خط مرزی پرتاب کردند که به هدف نخورد و آسیبی به دنبال نیآورد.
تعرض هنگامی روی داد که واحد گشتی اسرائیل در طول خط مرزی با نوار غزه به انجام گشت مشغول بود.
به گزارش رادیو اسرائیل، نخست وزیر ترکیه رجب طیب اردوغان می گوید دولت بنیامین نتانیاهو در تلاش برای کنار آمدن با دولت آنکارا در مورد کشته شدگان کشتی "ماوی مرمره"، یک بازرگان عمده یهودی را به ترکیه فرستاده بود که با او گفت و گو کند.
کشتی "ماوی مرمره" دو سال پیش همراه با چندین کشتی دیگر قصد شکستن محاصره نظامی دریایی غزه را داشت. ولی در حالی که بقیه کشتی ها به دستور ارتش اسرائیل گردن نهادند و کالاهای کمک خود را در بندر اسرائیلی "اشدود" تخلیه کردند تا با کامیون به غزه فرستاده شود، سرنشینان کشتی ترک "ماوی مرمره" به دستور گروهی افراطی به رویارویی با سربازان اسرائیلی پرداختند که مرگ 9 تن از آشوبگران را در پی داشت.
از آن هنگام دولت ترکیه خواهان پوزش اسرائیل، پرداخت غرامت به خانواده ها و برچیدن محاصره دریایی غزه است.
اسرائیل در تلاش برای جلوگیری از بحرانی تر شدن روابط با ترکیه، رشته تلاش هایی به عمل آورد.
روزنامه های ترکیه نوشتند در چارچوب این کوشش اسرائیلی، اخیراً یک بازرگان عمده یهودی به نام "رون لاودر" با رجب طیب اردوغان دیدار کرد که ظاهراً هنوز تلاش او به نتیجه نرسیده است.
بر اساس گزارش ها، دانشگاه عبری اورشلیم که مهم ترین دانشگاه اسرائیل است به یک طرح اینترنتی برای تدریس از طریق کامپیوتر پیوست که مهم ترین طرح آموزشی در نوع خود در جهان است.
به گزارش رادیو اسرائیل، سی و دو دانشگاه بزرگ جهان در این پروژه شرکت دارند و از طریق اینترنت دانشجویان را در سراسر دنیا تعلیم می دهند.
بر اساس این گزارش، از این پس استادان اسرائیلی نیز می توانند از طریق اینترنت دانش خود را در اختیار دانشجویان در سراسر جهان قرار دهند.
در 196 کشور جهان حدود یک میلیون و 400 هزار دانشجو، از طریق اینترنت به کسب علم مشغول هستند و از این پس اسرائیل نیز در آموزش آن ها سهم خواهد داشت.
در ادامه چالش های اتمی ایران، یک مقام ارشد اسرائیلی در همآیش آژانس بین المللی انرژی اتم در وین در سخنرانی خود به حکومت اسلامی ایران هشدار داد که اسرائیل قادر است در برابر هر گونه تعرض نظامی خارجی که موجودیت این کشور را به خطر اندازد، قاطعانه از خود دفاع کند.
به گزارش رادیو اسرائیل، پروفسور شائول خورب رئیس آژانس اتم اسرائیل از حکومت ایران خواستار شد که آن چه را که وی "تهدیدهای گستاخانه و صریح" علیه اسرائیل نامید متوقف سازد.
رئیس آژانس اتم اسرائیل در ادامه این نطق خود در همآیش سالیانه آژانس تأکید کرده گفت: «همه قرائن و علائم نشان می دهد که حکومت ایران در پی تولید جنگ افزار هسته ای است و همه ترفندهای ممکن را به کار می برد که دنیا را به گمراهی بکشاند تا بتواند به این هدف خود برسد».
رئیس آژانس انرژی اتم اسرائیل در دنباله سخنان خود در همآیش بین المللی اتمی در وین، در واکنش به پیشنهادهایی دایر بر این که آژانس باید طرح اتمی ایران را کنار گذارد و اول به لزوم غیر اتمی شدن همه کشورهای خاورمیانه رسیدگی کند، این ترفند را رد کرد – و گفت: در شرایط حساس کنونی خاورمیانه، چنین طرحی نمی تواند سودمند باشد – و حکومت ایران در واقع به دنبال بهانه می گردد تا بتواند از معاهده "ان.پی.تی" (جلوگیری از گسترش سلاح های هسته ای در جهان) کناره گیری کند و آزادانه به برنامه های اتمی خود ادامه دهد – بی آن که زیر نظارت آژانس بین المللی قرار داشته باشد.